Campanya “Som Gent de Profit” als bars i restaurants de Vilafranca
Aquest mes de febrer l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf han engegat una campanya contra el malbaratament alimentari, sota el títol A Vilafranca, som gent de profit”, amb l’objectiu de conscienciar a la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables.
Una part important de la campanya es durà a terme a partir del dilluns dia 19 de febrer fins al 31 de març als 75 bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta, la qual compta amb el suport del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès.
Durant la campanya, els establiments adherits portaran a terme les accions següents:
Disposaran d’un distintiu a la porta d’Establiment adherit.
- – Repartiran díptics informatius sobre consells per evitar el malbaratament alimentari.
- – Oferiran bosses als clients que no s’hagin acabat l’àpat perquè puguin emportar-se el menjar i el beure que hagi quedat al plat o a la taula cap a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament i normalitzar aquest gest tan estalviador.
- – Tindran durant els dies de campanya, uns displays sobre les taules, amb informació general sobre el malbaratament alimentari.
Entre els diversos actes que es duran a terme durant la campanya hi ha exposicions, col·loquis, punts informatius als mercats, tallers per al públic en general i als centres educatius, etc.
Es pot consultar la llista d’establiment adherits i el programa d’actes de la campanya al web del Servei Municipal de Consum